sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Korkeakorkoisissa saappaissa [ joidenka varsiin mahtuu puukkoja ja tikareita],

Soturiprinsessa Anna

Kate Beckinsale näyttelee kauhuelokuvassa Van Helsing ylpeää transilvanialaista soturia ja mustalaisprinsessaa Annaa
korkeakorkoisissa saappaissa
[ joidenka varsiin mahtuu puukkoja ja tikareita],
ja mustassa nahkakorsetissa, joka sopii yllättävän hyvin itäeurooppalaiseen
valkoisesta pellavasta valmistettuun kansallispuvun pusero-osan, joka on punaisella - kuin tuore veri tai syksyn marjat - langoilla kirjailtu.

Ø kuvia Van Helsing lähikuvia saappaista
Ø lähikuvia samankaltaisista saappaista, jotka ostin kirpputorilta, ostettu kenties Ellokselta
Ø [ kuvateksti: Kate Beckinsale näytteli myös Varjojen valtakunta pääroolissa
Ø mutta silloin hänellä oli järkevämmät saappaat… Joissa ei ollut piikkikorkoa.


Moderneissa kauhu- ja toimintaelokuvissa nainen saa olla jo pääosassa, eikä pelkästään uhrina. Ennen tämä oli mahdollista lähinnä suuresti suosimani Dario Argenton 1970-luvun kauhussa.
1970-luvun Charlien Enkelit sarjasta tehtiin 2000-luvulla toimintakomedia, jossa modernit enkelit omasivat ties mitä taistelu- ja viettelytaitoja, pukeutuivat ihaniin vaatteisiin ja kenkiin, ja pitivät hauskaa…

Ø kuva Charlien Enkelit elokuvasta Lucy Liun goottisaappaat kohtauksesta Smack my bitch up
Ø kuvateksti:
Ø Prodigyn tyly Smack my bitch up on saanut tässä ironisempaa tulkintaa, jossa tytöt ottavat yön takaisin, ja taistelevat miehen kanssa – ei miehestä…


Tehdä oikein, ja olla "oikealla" puolella oleva CIA:n kaksoisagentti Sydney Bristow - "väärällä" puolella oleva agentti Irina Derevko / Laura Bristow, kaiken lisäksi he ovat tytär ja äiti. Moskovassa syntynyt Irina - oikeassa olkapäässään Sydneyn *lähettämä* ampumahaava - on lavastanut kuolemansa. Luokitus: erittäin vaarallinen. Viimeisimmässä Aliaksen jaksossa [tammikuussa 2005 Nelonen] olimme tietystikin goottiklubissa joka taisi taaskin olla Berliinissä [jossa siis aina pitää vierailla joko gootti- tai sm-klubilla..], jossa asiakkaat olivat pukeutuneet asiaankuuluvalla tavalla mustiin huuliin, lyhyihin mustiin otsatukkiin jne., ja klubin tv-ruudusta tuli vielä Tohtori Caligarin kabinetti. Koska nykyään Sydney ei enää paljoa valeasuja käytä, oli tämä piristävä lisä, ja kun se oli gotiikkaa, niin mielelläänhän sitä katsoi! Tässäkin jaksossa haluttiin yhdistää kybergotiikka siis goottilaisen imagon moderni, futuristinen hiuslisäkkeissään ja nyöripuseroissaan neonväreillä leikkivä aluevaltaus hakkerointiin - että kybergootit ovat pahoja tietokonenörttejä, joidenka napin painallukset herättävät viruksia jne. pahaa. Ja koska Sydneyn entisen nykyinen on myös heidän molempien työtoveri, voi olla aika painostava hiljaisuus kahvihuoneessa - jos sinne kukaan koskaan ehtii. Tämä nykyinen neito taitaakin olla väärän puolen palveluksessa! Paljonpa on tästä ehtinyt vesi virrata ja hiusvärituubit tyhjentyä….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.