Jemina Staalon Kenkien galleria

Tervetuloa korot kopisten multimediataiteilija kenkäfriikin Jemina Staalon gallerian sivuille. Tässäkin avautuu Shoe fet -näyttelyni, jossa paneudun naisten kenkien merkitykseen populäärikulttuurissa... Sivut on avattu helmikuussa 2010, ja kuvat ovat vuosien intohimoisesta saatosta, sekä tekstit v. 2007-2013 ajalta.

Mikä minua kengissä kiehtoo? Kenkiä on niin helppo ostaa, samoin huiveja, koska kaikkialla kengännumero on sama, paitsi Italiassa, muttei sieltä olekaan löytynyt sopivia kenkiä kuin vain Eva Braunille. Kenkiä on pakko tehdä oikean kokoisia toisin kuin vaatteista, joita tehdään nälkiintyneille malleille, joilla on skolioosi. Jos suomalainen tai eurooppalainen numero ei täsmää on aina jossain kokokartta tai MYYJÄ, joka neuvoo oikean numeron.

Miten kuvata jotain, joka on niin läheistä, pyhää ja tuhmaa? Ennen kaikkea intiimiä, omaa? Pilvin pimein on kirjoitettu kengistä persoonattomia coffee table –kuvakirjoja jotka ovat kolhoja huonekaluesitteitä. Tekijän henkilöjohtainen viehtymys puuttuu. Eikä missään ole tutkittu kenkien fetisististä alitajuntaista / alleviivaavaa merkitystä popkulttuurissa – puhumattakaan taide-elokuvista.


Haluan kirjoittaa, ja kuvata - jotain vallan muuta. SHOE FET on valokuva-, kollaasi- ja kenkänäyttelyni... Tervetuloa..

Jemina Staalo kotisivuni linkissä   Kenkäfriikki sivuni linkissä  Työnäytteitä linkissä