keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Naiset merirosvoina

Angelikakin liittyy 1600-1700-lukujen merirosvoromantiikkaan, jossa saappaat ja gender blender olivat kiinnostava piirre…

Aikakautena toimi ainakin
kaksi naispuolista merirosvokuuluisuutta,
joista dokumentit kertovat.

Kurkunleikkaajien saari - tuossa ihanassa elokuvassa pääosassa Geena Davis naispuolisena merirosvona nimeltä Morgan Adams.


Pirates of the Caribbean: Johnny Depp, Keith Richards ja Keira Knightley

2000-luvun alun hypetetyin ja suurin merirosvoelokuva Mustan helmen kirous ( Pirates of Caribbean - the Curse of the Black Pearl ) esitteli pääosassa huseeravan ja jatkuvasti maistissa olevan, ja aina vain roolivalinnoissaan onnistuvan Johnny Deppin.

Deppin hahmo Jack Sparrow varasti garderoobin, kultakorut, huivit, rahoin koristellut rastat, kultahampaat, ja hoipertelun tältä ihanalta joukolta: Keith Richards, Andy McCoy ja Adam Ant.

Keith näytteli hänen isäukkoaan leffan tuoreimmassa osassa Maailman laidalla. Samaan aikaan hän putosi palmusta.

Jack Sparrow joka lipuu satamasta toiseen - loukkaantuneilta naikkosilta lintsareita saaden Pirates of the Caribbean -seikkailutrilogiassa.

Johnny Depp Jack Sparrowina on muuten Nemin AINOA miesihanne. Muita ei ole. Ja pelkästään tämä hahmo käy. Miten niin Nemi olisi kranttu? Ja miksei saisi haaveilla? Kysyn kuin Atwoodin romaanissa Rouva oraakkeli?


Mutta mistä tuo hahmo lähti muualta kuin rock´n rollista ja rommista?
Hiihuuhaa - jatkuvassa tuutingissa siksakkaavan Jack Sparrowin ulkoiseen merirosvon romanttiseen imagoon vaikutti
uusromantiikka ja mainittu Adam Ant..

Simon Peggin hillittömässä komediasarjassa Big train esitettiin sketsi karjahuutokaupasta joihin kiikutetaan hevoskuljetusvaunussa pikku lauma korskuvia uusromantikkoja, joidenka hampaat tietysti tarkastetaan - eihän kukaan ikäloppua uusromantikkoa halua, mitäs hyötyä sellaisesta on.. Heidän "kavionsa" myös tarkastetaan eli katsahdetaan kirkuvan punaisten Dr Martensien maihinnousukenkien pohjiin. Uusromantikot ovat pukeutuneet tietysti parhaimpiinsa: mustiin haaremihousuihin ja liiveihin, upseerimallisiin takkeihin joissa kultanappeja ja koristeita useassa rivissä, ja röyhkeästi pursuileviin valkoisiin röyhelöpaitoihin, Adam Antin ja Duran Duranin kundien malliin - näyttäen merirosvoilta sidottuine purppuraisine ja punaisine satiinisine huiveineen ja korvarenkaineen..


Koko lauma uusromantikkoja saadaan myydyksi muikeaan hintaan, ja sijoitetaan pilttuuseen - ja uusi omistaja laulatuttaa heitä magnetofonille, tietysti Duran Duranien Rioa. Näitä piraattikasetteja tuo
karjankasvattaja myy sitten torilla.

1600-1700-luvun merirosvot, Angelika, Gary Oldman: True Romance, Geena Davis, Lords of the New Church, naismerirosvot, piraatit, Stiv Bators, Adam Ant, saappaat, gender blender....
ja tuubeissa onpi monta piraattia: Anne Bonny ja Mary Read: Anne Bonny movie. Kurkunleikkaajien saari...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.