sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Sukkanauhat korsetit ja muu nesessääri tilbehööri

Betty Page oli ja on ristiriitainen hahmo. Hän pukeutui tummanpuhuvasti – tai no, jos pin up-tytön kohdalla voi koskaan puhua pukeutumistyylistä. Mutta silti hymyili reippaasti kuvissaan, eikä tuijottanut tuimasti vampyyrinä tai toiminut aktiivisena vixeninä. Betty Pagen sukkanauhasääret ja kengät olivat ilmiö sinänsä – katso vaikka Love and Rocketsien video.
 [ kuva Betty Page


kiinnostava kulttihahmo. Vaikka Betty oli aikakautensa tuhma pin up -tyttö, niin silti hän oli Gootti, aivan selvästi. Aina kun leikkaa lyhyen otsatukan se on Betty Page -mallia, ja siitä saa kuulla. Mikäs siinä. Betty kuitenkin pukeutui mustiin alusasuihin, korkokenkiin, sukkanauhoihin ja muihin fetisistisiin, jo ikoneiksi muodostuneisiin asusteisiin ja värjäsi hiuksensa mustiksi - ei siis mikään tusinaplonti.tyyppeinä ja kiiltokuvina:
Bettie Page > fetissi, pin up,
; loi klassisen tummanpuhuvan lookin, ja tietyn mittaisen ja muotoisen otsatukan mustiin kiiltäviin hiuksiin. Kuvissa hän ei kuitenkaan ole demoninen succubus tai uhkaava svampyyri tms. vaan hymyilee tosi nätisti. Bettyn virallisiltakaan sivuilta on vaikea hakea kenkä-kuvia, kun kaikki keskittyvät vain sääriin…. Mary Harron: The Notorious Bettie Page ( 2005 ) elokuva ei koskaan saapunut Suomeen, valitettavasti.

 ohjaaja-käsikirjoittaja Mary Harron: Amerikan psyko, 2000; I Shot Andy Warhol, 1996,
 myös tv-sarjojen ohjauksia: Mullan alla, L-koodi, ja Oz; tärkeä amerikkalaisen 1. punk-
 sukupolven historian tallentaja ja osallistuja nimenomaan lehdessä Punk > katso vaikka Legs McNeil & Gillian McCain: Please Kill Me: Punkin sensuroimaton esihistoria. Suomalainen Wikipedia pitää Punk-lehden perustamista varsin miehisenä tapahtumana, jossa Harronia ei mainita sanallakaan, mutta Haronnin englanninkielisillä Wikipedia sivuilla
 mainitaan tämän olleen perustamassa lehteä Punk. Myös Imdb.com sanoo Harronin kirjoittaneen ensimmäisen haastattelun Sex Pistols orkesterista jenkeissä. Tämähän on tuttua huttua, mutta uutta oli englanninkielisen Wikipedian tieto: Harron deittaili Tony Blairia… :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.